انواع طراحی دکوراسیون اداری
طراحی دکوراسیون اداری شامل دو دسته طراحی دکوراسیون اداری باز و طراحی دکوراسیون بسته می باشد:
طراحی دکوراسیون اداری به صورت بسته، روش قدیمی در دکوراسیون داخلی دفاتر کار است که در این نوع از طراحی بیشتر از دیوار ها و یا پارتیشن اداری جهت جدا سازی هر بخش استفاده کنند.
طراحی دکوراسیون اداری به صورت باز که روشی جدید و امروزی محسوب می گردد، دیوار های کمتر و ایجاد فضای کاری باز و گستره را شامل می شود که امروزه طرفداران بسیاری دارد. یکی از مزایای این طراحی دکوراسیون اداری مدرن ایجاد دسترسی آسان تر کارمندان با یکدیگر و حتی تسلط بیشتر مدیران بر کارمندان و ایجاد فضایی دوستانه تر و صمیمی تر می باشد.
نورپردازی در طراحی دکوراسیون اداری
نورپردازی در محیط های اداری و عمومی با محیط مسکونی بسیار متفاوت می باشد. همانطور که قبلا هم به آن اشاره شد ظرافت و خلاقیت در طراحی دکوراسیون اداری تاثیر به سزایی در افزایش انگیزه و بازده کاری مدیران و سایر عوامل شرکت دارد که نورپردازی نیز از مهمترین عوامل در اجرای طراحی دکوراسیون اداری محسوب می گردد که در ادامه به برخی از نکات مهم در این زمینه می پردازیم.
اگر در طراحی دکوراسیون اداری نور پردازی به شیوه صحیح انجام شود فضای کاری برای کارمندان راحت و کار آمد خواهد شد. نور مناسب و با کیفیت در محیط کار باعث افزایش بهره وری و راندمان کاری کارکنان می شود و در مقابل نور کم و ضعیف انرژی افراد را کاهش داده و موجب خستگی چشم و درد در ناحیه سر میشود. و در نتیجه باعث پایین آمدن راندمان کار می شود.
اگر دفتر کار شما به نور طبیعی دسترسی نداشته باشدلازم است به نور پردازی در طراحی دکوراسیون اداری و استفاده از نور مصنوعی اهمیت ویژه ای بدهید.
به طور کلی نورپردازی در دکوراسیون اداری به جهار دسته تقسیم می گردد:
نورپردازی عمومی که تمام فضای مورد نظر را روشن می کند.
نورپردازی تاکیدی که وسیله یا بخش خاصی را به عنوان جلب توجه افراد روشن می کند.
نورپردازی وظیفه ای که فقط بخش ها و سطوح کار را روشن می کند.
نورپردازی تزئینی که در بخش های مختلف برای زیباتر جلوه دادن محیط از آن استفاده می کنند.
در نظر داشته باشید که نورپردازی در ساختمان های بزرگ باید به گونه ای هوشمندانه باشد تا تمامی نقاط اداری دارای نوری یکسان باشد. اولویت نورپردازی در ساختمان های عریض با مرکز ساختمان می باشد که از پنجره ها دور تر می باشند تا میزان تفاوت نور در این مکان نسبت به محل پنجره ها به حداقل برسد.
نکته بعدی که در نورپردازی دکوراسیون اداری باید به آن توجه داشت نصب چراغ ها به گونه ای است که نور آن ها به صورت مستقیم به چشم کارمندان و پرسنل نتابد.
نورپردازی در قسمت خارجی شرکت ها و سازمان ها در واقع می تواند جنبه تبلیغاتی و نمایشی آن مکان را به عموم برساند. به عنوان مثال ساختمان ها و یا شرکت هایی که ارتفاع زیادی دارند و در خیابان اصلی واقع هستند می توانید قسمت پایین ساختمان را نورپردازی کنید تا عموم به راحتی جذب نورپردازی آن شرکت شوند.
از مزایای نورپردازی در دکوراسیون اداری می توان به بزرگ نمایی و یا کوچک نشان دادن محیط به وسیله نور اشاره کرد، همچنین کوتاه نشان دادن و بلند نشان دادن یک شی و یا مکان نیز از دیگر خصوصیات مهم نورپردازی می باشد.